Kempeleen luottamuselinorganisaation rahankäytöstä

03/03/2023

Meillä oli tällä viikolla yhteisöllisyysvaliokunnan kokous. Valiokuntaan kuuluu kunnanvaltuutettuja, nuorisovaltuuston edustaja, hallintojohtaja ja sihteeri.

Valiokunta päätti lähteä viikolla 18 Helsinkiin tutustumaan eduskuntataloon. Matkalla poiketaan myös jossain Pohjanmaalla sen taiteilijan luona, jonka veistos tilattiin Kempeleeseen tulevaan liikenneympyrään. (Tätä veistoksen valintaahan Kempeleen kulttuurijohtaja perusteli sillä, että kun saadaan Kempeleeseen tunnetun taiteilijan teos, teos näkyy taiteilijan portfoliossa ja Kempele tulee tunnetuksi. Siinä siis Kempeleen kultturijohtajan käsitys taiteen merkityksestä...).

Helsingin matkalla pidetään junassa kokous, josta valiokunnan jäsenet saavat kokouspalkkiot ja koko matkan ajalta päivärahat. Lisäkuluja tulee tietysti majoittumisesta, ruokailuista yms. Maksavatko retkeläiset itse retkensä kulut? Ei, vaan kuntalaiset heiltä kerätyillä verorahoilla.

Itse en matkaan osallistu. Se on kallis, eikä millään tavalla edistä kempeleläisten hyvinvointia. Itse pidän tätä pelkkänä valta-aseman väärinkäyttönä. Käytetään kuntalaisten rahoja hauskanpitoon, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus.

Minulle olisi hyvin käynyt kevätretki vaikka Liminkaan, jonka jokainen meistä valiokunnan jäsenistä tuntee varmasti huonommin kuin Helsingin. Tutustumista Limingan yhteisöllisyyskuvioihin ja yöpyminen vaikka Liminganlahden luontokeskuksessa... ja vaikka omalla rahalla.

Valiokunnan päätös kalliista matkasta on mielestäni puhdasta korruptiota, poliittisten toimijoiden käsittämätöntä itsekkyyttä ja välinpitämättömyyttä. Minusta tämä on väärin.

Sama kirjoitus on julkaistu myös Facebook-ryhmässä Puskaradio Kempele 3.3.2023.