POSTAUKSET

Euroopan ongelma on, että sen vaikutusvaltaisimpien maiden johtajat ovat kehnoja: Scholz on heikkotahtoinen ja ilmeisen tietämätön, Macron itsekeskeinen ja kiero.

Keskiviikkona 22. toukokuuta Kaleva ja Yle Pohjois-Suomi järjestivät Oulun Valkeassa vaalipaneelin, joka striimattiin ja tallennettiin Yle Areenaan. Kuitenkin vain eduskuntapuolueet olivat saaneet kutsun paneeliin. Muille puolueille, kuten Vapauden liitolle, oli tarjolla vain pöytäpaikka vaalitorilla. Järjestely tuntuu epäoikeudenmukaiselta. Miksi...

Isä on ollut sairaana, mutta elossa. Laitan tähän joitakin kuvia hänen elämän varrelta. Niiden avulla hänessä ehtii vielä näkemään sen nuoremman elinvoimaisen ihmisen, joka hän kerran oli. Täydennän kuvia ja kertomusta vielä ehtiessäni.

Kävimme 80-luvun alussa automatkoilla Euroopassa. Muistan edelleen Saksasta katupylväisiin liimatut mustavalkoiset terroristien kuvat. Lapsen silmään kuvien henkilöt, etsintäkuulutetut RAF-terroristit, edustivat käsittämätöntä pahaa. Jos näkisin samat kuvat tänään, ne eivät olisi enää niin mustavalkoisia. Näkisin niissä yhteiskunnan ja maailman,...

Kun Venäjä hyökkäsi kaksi vuotta sitten Ukrainaan, kohtasi se "murskaavat" lännen sanktiot. Kun USA vyöryi Irakiin vuonna 2003, sai se kahdeksan vuotta myöhemmin kävellä sodasta pois ilman mitään seuraamuksia. Myös USA:n hyökkäys oli kansainvälisten lakien vastainen ja itse sodassa ja seuranneissa levottomuuksissa on arvioitu kuolleen noin 900 000...

Yhdysvaltojen hallinnossa on parhaillaan kulkemassa läpi uusi ulkomaanapupaketti, joka sisältää 61 miljardin dollarin Ukraina-tuen. Koska paketti on kohtaava edustajainhuoneessa kovaa vastustusta, on paketin näkyvin tukija aliulkoministeri Victoria Nuland lähtenyt sen kanssa lobbauskierrokselle.

Tämän talven aikana on ikkunaan lentänyt kaksi lintua. Ensimmäinenkin oli punatulkku. Se palautui takaisin lentokuntoon noin 20 minuutissa. Täytyi vain olla ulkona valvomassa, ettei harakka käy nappaamassa sitä suuhunsa.

Opiskeltuaan valtio-opin alemman korkeakoulututkinnon Yhdysvaltojen Etelä-Carolinassa, Stubb aloitti 26-vuotiaana, vuonna 1994, lukuvuoden kestäneet maisteriopinnot College of Europessa Belgian Bruggessä. Oppilaitos tarjoaa edelleenkin EU-opintoja ensisijassa EU-urasta haaveileville nuorille.

Yläastevuosina jäänyt juoksuharrastukseni heräsi uudestaan eloon neljännesvuosisadan juoksutauon jälkeen vuonna 2012. Asuin silloin Helsingissä ja näin ilmoituksen Kumpulan kyläjuhlilla järjestettävästä viiden kilometrin Kumpula-juoksusta. Otin haasteen vastaan. Vaikka kävelin paljon, juoksukunto oli kuitenkin rakennettava nollasta.